doctor dolittle
SponsorKliks, gratis sponsoren!


DR. DOLITTLE


Dr. John Dolittle is een fictief personage uit een reeks kinderboeken geschreven door Hugh Lofting. Dolittle is een dokter met de unieke gave dat hij kan communiceren met dieren. Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren boven menselijke patiënten. Het personage geldt tegenwoordig als een klassieker in de kinderliteratuur.


Lofting bedacht het personage tijdens de Eerste Wereldoorlog voor een aantal brieven die hij schreef naar zijn kinderen vanuit de loopgraven waar hij als militair was gelegerd. Hij gebruikte het personage in deze brieven om de aandacht wat af te leiden van nieuws over de oorlog dat volgens hem te gruwelijk of te saai was om te vermelden.


Na de oorlog begon Lofting met het schrijven van een reeks boeken over het personage. Deze speelden zich af in het Victoriaanse tijdperk, in het fictieve Britse plaatje Puddleby-on-the-Marsh. De boeken zijn vooral bedoeld om kinderen meer te leren over dieren en de natuur. Zo ontwikkelt het personage Dr. Dolittle zich tot een naturalist die zijn gave aanwendt om dieren niet alleen te helpen, maar ook om meer te leren over de geschiedenis van de wereld.


Het eerste boek uit de reeks, The Story of Doctor Dolittle: Being the History of His Peculiar Life at Home and Astonishing Adventures in Foreign Parts Never Before Printed, verscheen in 1920. Het vervolg, The Voyages of Doctor Dolittle (1922), won de prestigieuze Newbery Medal. In totaal verschenen er 12 boeken, waarvan 2 na Loftings dood in 1947. Deze laatste twee bestonden uit niet eerder gepubliceerde verhalen.

Helpen van gewonde of zieke dieren

Dolittle is een dokter met de

unieke gave dat hij kan

communiceren met dieren.

Hij geeft dan ook de voorkeur aan het helpen van gewonde of zieke dieren

boven menselijke patiënten.

omdat élk dier goede zorg en gezondheid verdient!

Partners en Sponsoren